Annons

Annons


4 fantastiska hårmärken från Sverige

Hyllningsveckan av svenska märken fortsätter och den här gången är det fyra fantastiska hårmärken som lyfts fram. Några med en lång anrik historia som trots sitt arv hela tiden förnyar sig, andra har funnit betydligt kortare tid men har ändå hunnit etablera sig som en stapelvara inte bara i våra svenska badrum. Även utomlands har man fallit för denna kvartett där några av Sveriges bästa frisörer och hårstylister döljer sig bakom namnen. Det här gänget är verkligen något vi kan vara stolta över. Här kan du också se några av deras kollektionsbilder.

Annons

Gänget bakom Björn Axén är kända för sina visningar med fantastiska uppsättning. I vår visade man upp en ny sida med bilderna till den nya Organic-serien, bland annat den här fina fräkniga modellen med massor av härliga lockar.

Björn Axén var den första svenska frisör att lansera produkter i eget namn. Men det var väldigt länge sedan. Idag är Björn inte längre med oss men hans arv förvaltas med den äran av Johan Hellström och Peter Hägelstam. Och just i år har man kommit med så mycket bra produkter att det faktiskt är svårt att välja. Från den suveräna ekologiska serien där schampo och balsam är toppen till fantastiska rootconcealers och Powerful Volume Mineral Dry Paste, en cremeliknande massa som du kör in i hårbotten med fingertopparna och får grym volym men också en torrschampoliknande effekt.

Finns bl a på Apoteket, Lyko.se och bjornaxen.se.

Patrik och Mattias gör inga kollektionsbilder. Däremot har de gjort detta – Modern Muse. Den här bilden gjordes förra året och är en hyllning till alla coola, starka, smarta och fantastiska kvinnor som inspirerat killarna under åren.

Lernberger Stafsing är hårvård med ett litet extra kryddmått stil. För så är Patrik och Mattias, paret som grundat och driver märket. Allting görs med klass, kvalitet och stil. Jag har inte blivit besviken på en enda produkt från det här märket och till hösten har jag hört viskas att det är nya stjärnor på väg. Jag använder deras Dry Clean flera gånger i veckan, när håret känns visset plockar jag fram deras Hair Masque och i väskan ligger alltid en Dressing Brush. Det här är salongsprodukter som gjorts tillgängliga för alla. Stil och demokrati!

Finns bl a på Kicks, hudoteket.se och lernbergerstafsing.com.

Gänget på Noir Stockholm (som nu också finns i Göteborg) gör massor av inspirerande kollektioner, denna bilden är från den allra senaste som släpptes nu i vår.

Noir Stockholm är den nya eleganten på hårvårdssidan med sina snygga moderna förpackningar, parfymdoftande formulas och fina resultat. Det enda jag kan tänka är att utsidan ser så proffsig ut att kanske många tror att produkterna är svåra att använda. Men ingenting kunde vara mer fel. Den nya balsamsprayen Essential Leave-in Conditioner är ljuvlig att sprinkla över håret för att få det mjukare, slätare och fräschare, Marvelous Blowout Cream gör att fönjobbet både blir snyggare och håller längre och Editorial Swirl Curl Cream får dina lockar att blir tydligare och studsigare. What’s not to like! Bakom märket finns en av Sveriges bästa hårstylister Hasse Nilsson och hans sambo Ellen Eriksson som tillsammans även driver salongen med samma namn.

Finns på noirstockholm.com samt på Kicks.

Sacha Mitic och Juan Rosenlind gör inte några kollektionsbilder för tillfället. Här en bild för inspiration på deras hemsida.

Sacha Juan började som en av Stockholms hetaste salonger i slutet av 90-talet där Sacha Mitic och Juan Rosenlind svingade sina saxar. 2004 kom de första produkterna som inte såg ut som något annat på marknaden. Precis som det gamla konstgalleriet på Sturegallerian där man har salongen var designen nordiska sval och stilren. Men det jag gillar med produkterna är också den ovanliga doften och det okomplicerade sortimentet. Roligt är också att jag tror att man faktiskt var först med en hårmask som används på natten. Over Night Hair Repair är dessutom riktigt bra, den får  håret att kännas mycket finare och fräschare lagom till att du vaknar. Andra pärlor är Hair Cleansing Cream som gör under med spröda strån, saltvattensprayen Ocean Mist som nu i vår blivit en serie men schampo och balsam, samt Scalp Repair, en ljuv bekantskap för alla med trilskande hårbotten.

Som kul detalj så finns faktiskt SachaJuan på Barneys i New York. Här hemma hittar du märket på lyko.se, apotea.se, Kicks och Åhléns.

 

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Annons


Annons


SENASTE NYTT FRÅN FEMINALaddar