Annons

Annons


Bäst i test- ekologisk mascara

Är du på jakt efter en mascara med naturliga ingredienser? Jag har tills nu haft en favorit, UNEs Volume Liner. Men den har tyvärr slutat att säljas här i Sverige sedan ett par månader. Tur då att Estelle & Thild slår till med två mascaror på ett bräde i samband med att man lanserar sin nya makeupkollektion BioMinerals och Dr Hauschka likaså. Jag har testat tre av dessa och tycker att alla sitter väldigt bra, inte en erfarenhet jag haft tidigare med ekomascaror förutom UNEs. Det som skiljer dem åt är hur borstarna ser ut och känns och vilken typ av volym och längd de ger.

Annons

 

Lite suddig jag med och utan Estelle & Thilds Long Lash Mascara, den smala i mitten.

Long Lash Mascara från Estelle & Thild har en ganska smal borste som känns lite torr när man drar ut den från hylsan. Men den är lätt att måla med och ger bra volym, längd och faktiskt väldigt snygg böj. Den går också att bygga på utan att det blir speciellt klumpigt, borsten separerar fint och gör finishen elegant. Jag får städa upp lite längs franskanten om jag använder denna utan liner eller penna då den lämnar spår där. Men det kan å andra sidan vara min ögonform och min applicering som bidrar till detta. Och det är inget som direkt stör, den är så passa bra och prisvärd trots allt. Ca 199 kr.

Volume Mascara från Estelle & Thild har en något mer spolformig borste än de två ovan. Jag har testat två stycken, en labb-variant som jag fick för ett bra tag sedan och den som vi fick på lanseringslunchen igår. De skiljer sig lite men jag gissar att det beror på att jag använt labbvarianten mer och den andra är helt ny. Och mascaror är enligt mig som bäst efter ungefär en vecka. Ska jag utgå från den jag testat längst så ger den riktigt täta fransar men inte lika mycket längd som sin märkes-syster. Ca 199 kr.

Estelle & Thilds makeupkollektion landar på Kicks och Åhléns v 20.

Volume Mascara från Dr Hauschka är en uppdaterad och uppsnyggad variant av en mascara som man haft tidigare. Det gjorde man rätt i. Den har en mjukare, något större borste och krämigare formula än Estelle & Thilds båda varianter. Det gör den skönast att måla på och den ger mer fransar direkt jämfört de andra två här men det gör också att det är svårt att få den där rena kammade finishen, det blir helt enkelt lite mer rockigt. Och det behöver ju inte vara dåligt alls. En liten detalj är att den doftar Dr Hauschka-hudvård. Du som har använt rengöringen från märket vet nog vad jag menar, jag gissar att det är någon slags eterisk olja man använder. Det är inte ett plus för mig. Plus är dock att denna finns i tre färger: svart, brun och lila. Den skulle redan ha landat på parfymdiskarna men är något försenad. Ca 249 kr.

Ekologisk borstparad med Volume från Estelle & Thild till vänster, Long Lash från samma i mitten och Volume från Dr Hauschka till höger.

En snabb summering: Favorit för långa snygga vardagsfransar är Estelle & Thild medan Dr Hauschka är den jag tar fram när jag vill bygga massor av tät volym till fest. En sak som slår mig när jag testat dessa är att 3-månaders regeln inte bara är viktig, den är helt avgörande för frans-effekten när det handlar om eko-mascara. Jag upplever att de gossar ihop sig snabbare än mer traditionella varianter vilket gör att resultatet är som bäst efter någon vecka upp till ett par månader men efter det – dags att byta.

Som kuriosa kan jag berätta att UNEs mascara har en riktigt bra plastpiggsborste, eller den ser mer ut som en kam på ena sidan, en sådan du verkligen kan finlira med. Men det går tydligen inte att använda plastpiggsvarianter om man ska få en eko-certifiering. Därför har både Estelle & Thild och Dr Hauschka mer traditionella stråborstar i sina mascaror.

LÄS OCKSÅ


3 kommentarer

Annons


Annons


SENASTE NYTT FRÅN FEMINALaddar